Pilou Asbæk om rolle i hitserie: Ser den ikke

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Når den amerikanske hitserie "Game of Thrones" vender tilbage senere på året, er der endnu en dansk skuespiller på rollelisten.

Skuespilleren Pilou Asbæk spiller den berygtede pirat Euron Greyjoy, der er onkel til Theon Greyjoy.

Skuespilleren, der er kendt fra tv-serien "Borgen" og film som "R" og "Kapringen", har selv fulgt med i serien fra starten, og derfor var det en drøm, der gik i opfyldelse, da han fik rollen. Det skriver britiske Digital Spy.

- Det var rigtig sjovt at være en del af en tv-serie, jeg har været fan af i fem år. Jeg har set det hver eneste mandag med min kone. Det var nærmest et ritual, siger han til internetmagasinet.

Det ritual fortsætter nok ikke, når den nye sæson rammer senere på året. Den 33-årige skuespiller har nemlig ikke tænkt sig at følge med i familieklanernes kamp denne gang - i hvert fald ikke, når han selv har scener i tv-serien.

- Jeg kommer ikke til at se det. For mig er det stadig magisk. Det bliver for virkeligt, når du ser dig selv på skærmen, siger han til Digital Spy.

Pilou Asbæk er ikke den eneste dansker, der pryder skærmen i den populære serie, der bliver set af millioner af seere over hele verden. Både Nikolaj Coster-Waldau, Dar Salim og Birgitte Hjort Sørensen har roller i serien.

Den sjette sæson af "Game of Thrones" bliver sendt på HBO Nordic i april.

/ritzau/FOKUS