Pind: Danmark får hidtil stærkeste værn mod terror

Mens terrortruslen tilsyneladende kun vokser, så får politiet nu flere betjente og flere penge til at bekæmpe risikoen for angreb i Danmark.

Danmark får det stærkeste politi nogensinde, siger justitsminister Søren Pind (V) efter indgåelsen af den flerårige politiaftale mellem V-regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative:

- Med den aftale, vi har indgået i dag, sikrer vi, at Danmark får det hidtil stærkeste værn mod terror, og samlet set tilfører vi politiet næsten to milliarder ekstra over de kommende fire år, siger Søren Pind og tilføjer:

- Vi får flere betjente til at lave politiarbejde. Det gør vi ved dels at få flere betjente væk fra skrivebordene og ud af ATK-vognene (fotovogne, red.), dels ved at indrette deres arbejdsdag smartere og udnytte tiden bedre og dels ved at ansætte flere i politiet.

- Vi har et fælles mål om at sikre tryghed og orden i Danmark, som sikres med aftalen.

Med aftalen afsættes der 600 millioner kroner om året til at sikre Danmark mod terror. Pengene skal gå til at gennemføre de anbefalinger, som Rigspolitiet og PET er kommet med i forlængelse af angrebet i København i februar.

På den baggrund bliver politiets bevogtnings- og beredskabskapacitet styrket.

Her har politiet været under stort pres, fordi man efter angrebet i København ikke har haft mandskab nok til at bevogte blandt andet den jødiske skole uden at bruge hundredvis af overarbejdstimer.

PET's aktionsstyrke og livvagtsstyrke bliver også udvidet, så der bliver flere kræfter personbeskyttelse. Og der bliver etableret døgnbemandede situations- og operationscentre, så PET bliver bedre i stand til at analysere terrorrisikoen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, mener ligesom justitsministeren, at der er tale om en markant styrkelse af de danske myndigheders indsats mod terror:

- Det har været vigtigt, at vi får et stærkt værn mod terror. Der er blevet bygget videre på det, den tidligere regering har lagt frem. Det er vi tilfredse med, siger Nicolai Wammen.

Ud over indsatsen mod terror skal de ekstra ressourcer til politiet også bruges på at videreføre politiets særlige indsatser mod indbrudskriminalitet, rocker- og bandemiljøet og kriminalitet i grænseområderne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip