Pind: Det internationale samfund har svigtet syrerne

»Våbeninspektører der skal sikre kemiske våben i Syrien til November? Interessant. Bliver der nu nogen reaktion ift. den krigsforbrydelse, anvendelse af giftgas er? Det lader det ikke til. Og er det fordi man er i tvivl? Åbenlyst ikke. Er det her politik, når det er kønt? Det vil jeg overlade til andre,« skriver Søren Pind på sin Facebook-profil.

USA og Rusland kræver i aftalen, at FNs inspektører skal have fuld adgang til Syrien i november, og at de kemiske våben skal være fjernet og destrueret inden midten af 2014. Hvis ikke, er de to stormagter enige om at gribe til handling gennem FNs Sikkerhedsråd, hvor begge har vetoret.

Søren Pind giver udtryk for, at den indgåede aftale ikke afhjælper den i gangværende borgerkrig i Syrien og dens mange ofre.

»Har det internationale samfund svigtet de snart 120.000 dræbte, de mange millioner fordrevne og flygtede, de tre millioner ødelagte, skamferede og på krop og sjæl hærgede børn (var de også fanatiske islamister, vi frygtede mere end regimet? Frygt dem i givet fald nu...)? Ja. Det har det internationale samfund helt utvetydigt,« siger Venstre-ordføreren.

Udenrigsminister Villy Søvndal hilste lørdag eftermiddag aftalen mellem udenrigsministrene John Kerry og Sergej Lavrov velkommen og bifaldt særligt, at FN skal være med til at fastholde et pres på Syriens præsident Bashar al-Assad om at udlevere våbnene.

Men Søren Pind undrer sig over, at Søvndal kan tilslutte sig aftalen, når han tidligere har dømt Assad ude af det internationale samfund.

»Og til Søvndals glæde... Var det ikke ham, der sagde Assads tid var ovre? Mon dog... Vi må håbe, Kina stemmer ja i Sikkerhedsrådet, ikke sandt... Nu hvor Vesten har deponeret sin politik hos Putin,« skriver Søren Pind, som dog til sidst understreger, at Venstre kan bakke op om aftalen, »hvis den overhovedet nogen siden bliver gennemført«.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en mundtlig uddybelse af Facebook-beskeden fra Søren Pind.

Dagens Gossip