Pind efter angreb: Dansk politi og PET er meget opmærksomme

Skrevet af admin

22/03/2016

Dagens topnyheder

De danske efterretningstjenesters opmærksomhed er skærpet som følge af angrebene i Bruxelles, hvor mindst 34 personer har mistet livet.

Det siger justitsminister Søren Pind (V) i en kommentar.

- Europa er atter blevet ramt af terrorens mørke kræfter, denne gang i EUs hjerte, og mine tanker går først og fremmest til de døde og sårede i Bruxelles og til deres pårørende.

- Herhjemme er PET og politiet meget opmærksomme på situationen, som de følger tæt, og man vil kunne møde mere politi end sædvanligt ved trafikale knudepunkter, siger han.

Der er ikke oplysninger om, at danskere skulle være kommet noget til under angrebene i Bruxelles tirsdag morgen.

Det oplyser Udenrigsministeriers Borgerservice tirsdag eftermiddag.

Lufthavnen Zaventem blev ramt af flere eksplosioner omkring klokken 8 tirsdag morgen.

Klokken cirka 9.25 ramte en anden eksplosion metrostationen Maelbeek, som ligger mellem nogle af EU's største institutioner som EU-Kommissionen og EU-Parlamentet.

Efter angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i januar sidste år forhøjede dansk politi niveauet fra "dagligt beredskab" til "let forhøjet beredskab".

Efter angrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i København midt i februar blev niveauet hævet til "forhøjet beredskab".

Da nationalstadionet, flere caféer og et spillested blev angrebet i Paris 13. november samme år gik dansk politi i "markant forhøjet beredskab".

Men de skyldige bag angrebene i Bruxelles skal ikke lykkes med at holde demokratiet som gidsel, siger justitsministeren.

- Der er, ser vi nu desværre igen, mennesker, som vil vores demokratiske livsform til livs, og det skal de ikke lykkes med.

- Vi vil ikke lade frygten dominere, og vi kommer til at bekæmpe disse mørke kræfter længe og tålmodigt med alle demokratiets virkemidler. De, der angriber os, splitter os ikke, men rykker os blot tættere sammen, siger Søren Pind.

/ritzau/