Pind: Nu står Løkkes rejsesag anderledes

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) har fået massiv kritik for at rejse på første klasse for bistandsmidler.

Men det ændrer billedet af sagen, når det nu kommer frem, at den netop fratrådte udviklingsminister Christian Friis Bach (R) selv godkendte de omstridte rejseregler i klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI.

Det mener Venstres udenrigsordfører Søren Pind.

- Det stiller jo sagen noget anderledes, at det er den danske regering, der har været med til at ændre og vedtage rejsereglerne i GGGI, endnu før Lars Løkke Rasmussen blev formand for organisationen, siger Søren Pind i en kommentar.

Christian Friis Bach har torsdag trukket sig fra posten som udviklingsminister efter, at det er kommet frem, at han selv har nikket til de omstridte rejseregler på et bestyrelsesmøde i klimaorganisationen GGGI.

Friis Bach har ellers gentagne gange afvist, at han har haft noget som helst med rejsereglerne at gøre i sin funktion af GGGI-bestyrelsesmedlem.

Ifølge den nu tidligere udviklingsministers egen forklaring var han ikke klar over, at rejsereglerne optrådte i et underpunkt på bestyrelsesmødet. Ellers ville han ikke have sagt ja til de ekstravagante rejseregler.

Det er uklart, hvornår oplysningen om, at udviklingsministeren deltog på det afgørende møde om rejsereglerne, gik op for embedsmændene i Udenrigsministeriet.

Søren Pind mener, at regeringen nu må svare på, hvorfor nyheden først kommer frem et døgn efter kommunal- og regionalvalget.

- Jeg har stor respekt for Christian Friis Bach. Han har truffet en beslutning om at gå af som minister, og det respekterer jeg.

- Men at Christian Friis Bach udviser mandsmod, giver jo ikke svar på den række af spørgsmål, der står tilbage. Og dem ser jeg nu frem til, at regeringen svarer på i den kommende tid, siger Søren Pind, der selv er tidligere udviklingsminister.

Hans partifælle Michael Aastrup Jensen siger til DR Nyheders hjemmeside, at Socialdemokraterne og SF bør undskylde for, at de gennem mange uger hårdt kritiserede Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussens dyre rejseri som formand for GGGI.

/ritzau/

Dagens Gossip