Pind til DF: Nej, ramadanen øger ikke terrortruslen

Det vakte mere end almindelig opsigt, da Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, i begyndelsen af juni sendte et folketingsspørgsmål til justitsminister Søren Pind (V).

Heri ville DF'eren gerne vide, "om der er en forhøjet terrorrisiko i forbindelse med ramadanen".

Det fik flere politiske modstandere til at kritisere Martin Henriksen for at koble den hellige muslimske fastemåned sammen med terror - og dermed skabe unødig splid og frygt i befolkningen.

Martin Henriksen forklarede over for Berlingskes netmedie politiko.dk, at hans spørgsmål bundede i, at den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) har opfordret IS-sympatisører til at begå angreb i Vesten under den muslimske højtid.

I det skriftlige folketingssvar til Martin Henriksen skriver Søren Pind:

- Politiets Efterretningstjeneste (PET) følger løbende udviklingen i trusselsbilledet, så myndighedernes indsats kan tilpasses herefter. PET har som led heri også fokus på propaganda fra Isil (et andet navn for Islamisk Stat, red.), der opfordrer til terrorangreb i Vesten.

- PET har i den forbindelse oplyst, at ramadanen ikke har ændret på PET's overordnede vurdering af terrortruslen mod Danmark.

Ramadanen blev indledt 6. juni og sluttes 5. juli med højtiden eid-al-fitr, der traditionelt er en stor familiefest med mange måltider og gaver.

/ritzau/

Dagens Gossip