Pind tvivler på effekt af øget grænsekontrol

Selvom det nu viser sig, at en af attentatmændene bag fredagens angreb i Paris i oktober rejste til EU via Grækenland, så får det ikke justitsminister Søren Pind til at ryste på hånden i forhold til, hvad de danske myndigheder i øjeblikket foretager sig ved landets grænser.

Scenariet omkring, at potentielle terrorister ville indrejse i EU i ly af den massive i praksis nærmest ukontrollerbare flygtningestrøm, har flere gange været nævnt som en mulig risiko.

Men det faktum, at en af gerningsmændene for nylig blev registreret ved indrejsen til Grækenland, ændrer ikke ved sikkerhedsrisikoen, lyder beskeden fra Søren Pind:

- Man må konstatere, at den pågældende har været registreret, og det illustrerer, at selv en kontrol ved grænsen ikke umiddelbart er en hindring for, at vi ser det her, siger han.

- ISIL (Islamisk Stat, red.) har en selvstændig interesse i at få os til at frygte enhver flygtning, der sætter sine fødder på dansk jord.

Spørgsmål: Hvorfor ikke gøre som Sverige og kontrollere de indrejsende ved grænsen?

- Vi kan ikke ud fra et sikkerhedsperspektiv konstatere, at det vil hjælpe noget. Og jeg tror, det vil være stærkt tvivlsomt, om man kan føre bevis for, at den svenske sikkerhedssituation nu er bedre end vores.

- Vi står ikke i en situation, hvor vi inden for Schengen-reglerne kan lukke grænserne og kun lade folk passere en for en. Jeg tror, at det vil skabe voldsomme problemer for både trafik og eksport og samtidig er det tvivlsomt, om det vil gavne noget.

- Men det er ikke sådan, at jeg er principielt imod det, men det skal gøre en forskel. Det er klart, at i det sekund svenskerne valgte fuldstændig at lukke grænsen, der ville det også have nogle implikationer for Danmark, lyder det fra ministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip