Pind: Vi sender ikke flygtningeproblemer til Sverige

Danmark følger alle regler efter Dublin-forordningen, når politiet lader flygtninge og migranter rejse videre fra grænsen til Sverige. Vi sender ikke et problem videre til Sverige, som modtager langt flere asylansøgere end Danmark.

Det siger justitsminister Søren Pind (V) før et samråd onsdag i Folketingets retsudvalg samt integrationsudvalg med integrationsminister Inger Støjberg (V). Ministrene skal besvare, om politiet havde nok ressourcer, da tusinder af flygtninge i september kom til Danmark.

- Der er forskel på en situation, hvor få og enkelte kommer til landet. De bliver håndteret på én bestemt måde. Kommer de i masser, så gør man det på en anden måde, siger Søren Pind.

Han henviser til, at Danmark får færre asylansøgere end sidste år. Det viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet ifølge Jyllands-Posten.

- Der er styr på asyltallet i Danmark. Og der er ro og orden, når man kigger ud af sit vindue. Det er sådan set det vigtigste for regeringen, siger Søren Pind.

- Jeg tror, at Sverige har skabt sine egne udfordringer. Det må jeg ærligt sige, siger Søren Pind.

Spørgsmål: - Hvordan?

- Ved at føre en politik, som på mange måder er væsentlig anderledes end den danske, siger Søren Pind.

Spørgsmål: - Men er det ikke en uvenlig handling overfor et naboland, at politiet blot går ind i toget ved grænsen og lader flygtninge og migranter rejse videre, hvis de ikke søger asyl?

- Vi følger alle de regler, vi skal. Hvordan svenskerne så håndterer deres situation, har jeg sådan set ingen kommentar til. En uvenlig handling mener jeg bestemt ikke, at man kan kalde det, siger Søren Pind.

Inger Støjberg påpeger, at politiet fra søndag 6. september måtte håndtere en "helt ekstraordinær situation", da tusinder af flygtninge og migranter ankom til grænsen.

- Er man i en normal situation, så er forholdene på én måde. Eller er man i en ualmindelig situation, som vi var i i de dage. Der er ikke én eneste asylansøger, der ikke har fået sin fuldstændig retmæssige behandling, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Dagens Gossip