Pind vil sortere skidt fra kanel i danske fængsler

Justitsminister Søren Pind (V) vil have fængslerne til at prioritere deres kræfter, når de skal beslutte, hvem der skal resocialiseres. Det siger han i et interview til Fængselsforbundets fagblad, Fængselsfunktionæren.

- Jeg har det på den måde, at man skal skåne de besejrede og nedslå de trodsige, som det vist blev sagt af Cæsar engang: Bruge kræfterne på dem, der gerne vil resocialiseres og lade være med at bruge kræfterne på andre, siger han til fagbladet.

Forslaget kommer oprindeligt fra formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

- Jeg har set Kim Østerbye komme med nogle klare udtalelser for eksempel i forhold til banderelaterede kriminelle. Hans tilgang er den, at hvis folk ikke vil medvirke, så kan man lige så godt smide nøglen væk. Det er klart sprog.

Justitsministeren har tidligere talt for strafskærpelse. Derfor har Fængselsforbundet også efterlyst flere penge til at styrke resocialiseringsindsatsen, hvis antallet af indsatte skal øges. Det ønsker eftergiver justitsministeren gerne.

- Det er klart, at med de meldinger, der har været om strafskærpelse, så skal der en vis finansiering til. Det er noget, som bliver afklaret i forbindelse med forhandlingerne om den nye flerårsaftale næste år.

Søren Pind langer i interviewet ud efter Kriminalforsorgen og kommunernes indsats med forebyggelsen af ny kriminalitet.

- Jeg tror ikke, at tingene kan stå alene. Hele forebyggelsesaspektet i Kriminalforsorgens arbejde er vigtigt. Det samme gælder i kommunerne. Hvis man kigger ud over landet, er det ikke alle steder, at den forebyggende indsats slår mig med beundring, siger han.

Som eksempel peger justitsministeren blandt andet på, at det ikke er lykkedes at få nedbragt kriminalitet blandt den hårde gruppe af unge kriminelle.

- Ungdomskriminalitet falder, men vi har ikke gjort indhug i de få procenter, som begår grov vold, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip