Pink kæmpe-diamant til salg

»The Pink Star«, som diamanten kaldes, er en klar og oval pink diamant, som ifølge Sotheby’s vil blive den mest kostbare diamant, der nogensinde er blevet sat på auktion.

»Jeg har haft æren af at undersøge nogle af de mest fantastiske ædelstene i verden over de seneste 35 år, og jeg kan uden tøven sige, at Pink Star-diamanten er af kolossal betydning,« siger David Bennett, formand for Sotheby’s smykkeafdeling i Europa og Mellemøsten, til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge David Bennett er diamanter af denne slags yderst sjældne, og han beskriver Pink Star-diamanten som »uden for enhver skala«. Den har opnået den højeste farve- og klarhedskarakter, som pink diamanter kan få, og er samtidig den største pink diamant, som Gemological Institute of America har klassificeret.

Pink Star-diamanten blev udvundet i 1999 i Afrika af koncernen De Beers. Over en toårig periode blev den slebet til af diamantfirmaet Steinmetz Diamonds, og af den grund fik den i 2003 navnet »Steinmetz Pink«. Den fik dog nyt navn, da den fire år senere blev solgt.

Dagens Gossip