Piotr Wozniacki slipper tøjlerne: Nu er jeg tilskuer

Selv om Piotr Wozniacki søndag kiggede med under datterens træning forud for kampstart ved Australian Open, er der ingen tvivl om rollefordelingen:

Caroline Wozniackis mangeårige træner er nu udelukkende med som far, efter at svenske Thomas Högstedt i oktober overtog trænertjansen.

- Det er meget fint at være med som tilskuer. Thomas er meget professionel, og nu har jeg tid til at gå rundt i byen med min søde kone, siger Piotr Wozniacki og peger hen mod Anna Wozniacki, der også er med ved årets første grand slam-turnering.

- Vi kiggede lidt med til træning. Hvad skal vi ellers lave om morgenen? Vi spiste morgenmad sammen, og så sagde Caroline, at vi godt kunne komme med. Generelt laver de alt selv, og de ved, hvad der skal laves, så det er fint for mig, lyder det fra den tidligere træner.

De seneste sæsoner har var præget af trænerspekulationer. Det har stået klart, at et trænerskifte var undervejs, men flere gange blev det kun til kortvarige bekendtskaber.

- Vi forsøgte med forskellige trænere, men jeg tror, at Thomas Högstedt passer bedre til Caroline mentalt, plus han kender pigetennis. Han har trænet Li Na og Sharapova.

- Det her er mere det, Caroline har brug for, mener Piotr Wozniacki.

Han har dog ikke forventninger til, at det nye partnerskab vil bære frugt i form af turneringstrofæer med det samme. Den slags tager tid, siger han om trænerskiftet.

- Caroline har vist for et par år siden, at hun godt kan blande sig i de store turneringer. Men hun kan godt blive mere afslappet.

- Hun kan lave gode resultater, men de to skal have tid og så i fremtiden vise det tennis, som vi venter på, siger Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniacki spiller sin første kamp ved Australian Open natten til tirsdag dansk tid.

/ritzau/

Dagens Gossip