Piskede og kvalte pige: Familie fængsles for æresvold

Senioranklager Martin von Bülow krævede, at de tiltalte fik hårde straffe på mindst tre års fængsel, mens de tiltaltes fire forsvarer mente, at straffene burde være langt mindre, nemlig på højst et år og tre måneder. Dermed valgte dommeren at lægge sig tættest op ad forsvarerne.

Pigens far, mor, farbror og tante var tiltalt for at have udsat hende for grov vold og frihedsberøvelse, fordi hun havde en dansk kæreste. Pigen blev ifølge anklageskriftet afklædt, pisket, stranguleret og fik håret klippet af.

Under retssagen er det kommet frem, at pigen havde forbud mod at se sin danske kæreste, selvom han var konverteret til islam. Forældrene forklarede ifølge bt.dk i vidneskranken, at det ikke skyldtes religion, men at de mente, han havde dårlig indflydelse på deres datter.

De to pjækkede fra skole for at ses, og pigen fortalte på et tidspunkt sin lærer, at hun skulle opereres for kræft, hvilket betød, at hun fik fri i tre uger. Pjækkeriet, forholdet til den danske dreng og de mange løgne var på dagsordnen, da hun den 4. marts blev kørt hen til sin farbror.

Den 17-årige har forklaret, at hun klokken 16.15 blev hentet på Nørrebro af sine forældre. Under påskud af at skulle hente hendes lillebror kørte de hende ud til en adresse i Taastrup. Her ventede pigens farbror og tante. Faderen sagde ifølge anklageskriftet, at de bare kunne slå pigen ihjel, da han ikke gad se hende igen. Herefter forlod forældrene stedet.

Pigen blev bedt om at tage alt tøjet af, hvorefter hendes farbror piskede hende med et læderbælte. Det blev overværet af pigens mor, der i mellemtiden var vendt tilbage til huset. Under mishandlingen klippede moderen håret af datteren.

Pigen forklarede i retten, at moderen sagde »Vil du helst have, at din far hælder syre ud over dig, eller vil du have håret klippet af?«.

Til sidst fik hun snøret bæltet så kraftigt om halsen, at det ifølge anklageskriftet bragte hende i manifest livsfare med punktformede blødninger i øvre del af ansigtet, på halsen, i øjenlågshuden, bag ørerne og i næsesvælget.

Først tre timer senere, klokken 19:15, lykkedes det pigen at flygte.

Under retssagen har familien hævdet, at det hele er noget, den 17-årige har fundet på. De har forsøgt at så tvivl om hendes troværdighed ved at fremhæve, at hun er lystløgner.

Familien har tegnet et billede af sig selv som en moderat muslimsk familie, der ikke er udpræget religiøse. Storesøsteren har blandt andet forklaret i retten, at det ikke ville være et problem, hvis hun fik en dansk kæreste.

Anklagemyndigheden har på den anden side forsøgt at påvise, at de øvrige familiemedlemmers forklaring er usammenhængende, og at de havde et klart kulturelt og religiøst motiv for at udsætte pigen for vold.

»Den vold, N. (pigen, red.) blev udsat for, var 100 procent æresrelateret,« sagde senioranklager Martin von Bülow i retten ifølge bt.dk.

Pigens kæreste har fortalt, at han selv blev truet af farbroren, der ville have, at han skulle holde sig væk fra hende. Da han bad den 17-åriges mor om tilladelse til at gifte sig med pigen, svarede moren, at det ikke kunne lade sig gøre, fordi han var dansker.

De tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden marts.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip