Pistoler, sværd, granater: USAs lufthavne har haft travlt

Skrevet af admin

24/01/2014

Dagens topnyheder

Det er almindelig kendt, at det er forbudt at medbringe et ladt skydevåben om bord på fly. Men det stoppede ikke 1477 mennesker fra at gøre forsøget i USA sidste år.

Passagerer forsøgte også at snige granater, ikke-eksploderede sprængstoffer, tåregas og sværd skjult i stokke. En passager forsøgte sågar at snige en morgenstjerne med på et fly, men de blev stoppet af lufthavnenes sikkerhedspersonale i 2013.

Ifølge Transportation Security Administration, TSA, beslaglagde sikkerhedsfolk 1813 pistoler, hvoraf 1477 af dem var ladt.

Takket være metaldetektorer og avanceret billedteknologi lykkedes det de 205 lufthavne at stoppe smuglerne i tide.

Det svarer til en stigning på 16,5 procent i forhold til 2012.

Knap 639 millioner passagerer blev tjekket sidste år, hvilket er omkring 1,1 million flere end i 2012.

Atlanta, der er verdens travleste lufthavn målt på passagertrafikken, førte an med 111 beslaglagte våben i 2013.

TSA offentliggjorde billeder af våbnene, der inkluderer en ikke-eksploderet mine og hjemmelavede eksplosive anordninger.

- Problemerne med denne type er, at vi ikke ved, om de er ægte, legetøj eller kopier, indtil vi indkalder eksperter indenfor sprængstoffer, skriver TSA i forbindelse med offentliggørelsen.

Flere passagerer viste sig fra deres opfindsomme side i forsøgene på at skjule dolke, sværd, macheter, lommeknive, kastestjerner og andre former for knive.

Sikkerhedsfolk opdagede flere sabler skjult indeni stokke, en kniv skjult i en kam, en ikke-metallisk dolk og en såkaldt kreditkort-kniv.

Der blev også fundet ting, der ikke var lige så farlige, men mindst lige så opsigtsvækkende. Sikkerhedsfolk opdagede store fragmenter fra et kranie fra et menneske i en taske i Fort Lauderdale, Florida.

/ritzau/AFP