Pistoler, sværd, granater: USAs lufthavne har haft travlt

Det er almindelig kendt, at det er forbudt at medbringe et ladt skydevåben om bord på fly. Men det stoppede ikke 1477 mennesker fra at gøre forsøget i USA sidste år.

Passagerer forsøgte også at snige granater, ikke-eksploderede sprængstoffer, tåregas og sværd skjult i stokke. En passager forsøgte sågar at snige en morgenstjerne med på et fly, men de blev stoppet af lufthavnenes sikkerhedspersonale i 2013.

Ifølge Transportation Security Administration, TSA, beslaglagde sikkerhedsfolk 1813 pistoler, hvoraf 1477 af dem var ladt.

Takket være metaldetektorer og avanceret billedteknologi lykkedes det de 205 lufthavne at stoppe smuglerne i tide.

Det svarer til en stigning på 16,5 procent i forhold til 2012.

Knap 639 millioner passagerer blev tjekket sidste år, hvilket er omkring 1,1 million flere end i 2012.

Atlanta, der er verdens travleste lufthavn målt på passagertrafikken, førte an med 111 beslaglagte våben i 2013.

TSA offentliggjorde billeder af våbnene, der inkluderer en ikke-eksploderet mine og hjemmelavede eksplosive anordninger.

- Problemerne med denne type er, at vi ikke ved, om de er ægte, legetøj eller kopier, indtil vi indkalder eksperter indenfor sprængstoffer, skriver TSA i forbindelse med offentliggørelsen.

Flere passagerer viste sig fra deres opfindsomme side i forsøgene på at skjule dolke, sværd, macheter, lommeknive, kastestjerner og andre former for knive.

Sikkerhedsfolk opdagede flere sabler skjult indeni stokke, en kniv skjult i en kam, en ikke-metallisk dolk og en såkaldt kreditkort-kniv.

Der blev også fundet ting, der ikke var lige så farlige, men mindst lige så opsigtsvækkende. Sikkerhedsfolk opdagede store fragmenter fra et kranie fra et menneske i en taske i Fort Lauderdale, Florida.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip