Pistolmænd beskyder og dræber demonstranter i Egypten

Det Muslimske Broderskab har annonceret, at de vil blive på gaderne i »fredelig protest« efter en nat med vold og massedemonstrationer, hvor mindst 17 demonstrerende modstandere af militæret altså blev dræbt. Mindst 10 af de dræbte mistede livet i de tidlige timer lørdag i et pistolangreb på tilhængere af den afsatte præsident i Nasr i Cairo.

Ifølge Al Jazeera, der er til stede i Nasr, er en strøm af sårede blevet bragt til et nærliggende felthospital. Mange med skudsår og gener af tåregas. Lægerne på det dårligt udstyrede felthospital oplyser til Al Jazeera, at 10 er dræbte efter beskydningen af demonstranterne.

Voldshandlingerne følger en nat med protester, hvor én fraktion har fejret militærets afsættelse og tilbageholdelse af Mohamed Morsi, mens andre vredt har krævet den demokratisk valgte præsidents tilbagevenden.

I landets næststørste by, Alexandria, blev syv mennesker tidligere rapporteret dræbt i sammenstød mellem tilhængere og modstandere af Morsi. Hundreder blev desuden rapporteret sårede i sammenstød i byen.

Ahmed Aref, en talsmand for Det Muslimske Broderskab, som støtter Morsi, fortæller Al Jazeera, at Broderskabet fortsat vil demonstrere over hele Egypten og nægte at indgå i forhandlinger med den midlertidige regering.

Den midlertidige regering advarede fredag Broderskabet og dets tilhængere om, at de vil blive fjernet fra gaderne »på lovlig vis«, hvis de fortsat demonstrerer.

Politiet affyrede fredag nat tåregas mod demonstranter, der forsøgte at blokere en vigtig symbolsk bro i Nasr.

BNB

Dagens Gossip