Pistorius anklaget for mord

Den dobbeltamputerede atletikstjerne Oscar Pistorious var mandag endnu en gang i retten, efter han den 14. februar skød og dræbte sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp.

Anklagerne mod Oscar Pistorious lød på mord og for overtrædelse af våbenloven.  

Pistorious ankom til retten sammen med sin bror og søster, som skærmede for hans øjne, så han ikke kunne se Reeva Steenkamps familie, der også var til stede i retten. 

Ligesom ved de første retsmøder var Oscar Pistorius tydeligt påvirket og begyndte at græde kort efter, han var ankommet i retssalen. Anklageskriftet kom på dagen, hvor Steenkamp ville have fyldt 30 år. 

Pistorius har indrømmet, at han skød Reeva Steenkamp, men at det var et uheld, og at han troede, hun var en indbrudstyv i deres hjem i Pretoria i Sydafrika. 

Anklagerne mener dog, at Pistorious godt vidste, at hans kæreste var ude på parrets badeværelse, og at han med vilje skød hende. 'Blade Runner', som Oscar Pistorius bliver kaldt, skulle have taget sine proteser på, før han gik ud og skød Steenkamp igennem døren til badeværelset. Pistorius nægter dog at have haft sine proteser på. 

Den paraolympiske guldvinder blev kort efter drabet fængslet, men han blev løsladt mod kaution og har siden februar været på fri fod. Efterfølgende har fået lov til at bo i sit eget hjem igen og træne som normalt.

Ifølge flere medier vil anklagerne i sagen kører hårdt på, at Pistorius er en våbenglad mand og har udvist aggressiv adfærd, som skulle have haft en rolle i drabet på Reeva Steenkamp.

Den endelig retssag er sat til den 3.-14. marts 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip