Pistorius dræbte kæresten: Nu taler han

I dag skal den benamputerede atletikstjerne Oscar Pistorius møde i retten i Pretoria for at tale om den skæbnesvangre nat i februar, hvor han skød og dræbte sin kæreste.

Den 26-årige sportsmand - også kendt som "Blade Runner" - er tiltalt for overlagt drab på Reeva Steenkamp, men insisterer selv på, at han i et paranoidt øjeblik fejlagtigt antog kæresten for at være en indbrudstyv, da han skød hende gennem en toiletdør.

Både anklagere og forsvarere har imidlertid varslet, at den første høring blot er en formalitet, og at den egentlige retssag ligger måneder ude i fremtiden.

Derfor må de mange millioner interesserede vente lidt endnu med at høre, hvordan et væld af venner, vidner og eksperter ser på den prekære sag - og endnu engang forsøge at forstå den på mange måder utrolige fortælling fra Oscar Pistorius selv.

Herunder er overblikket i den tragiske sag:

* 14. februar: Reeva Steenkamp rammes af fire skud og dør i Oscar Pistorius' hjem i Pretoria. Atletikstjernen anholdes af politiet.

* 15. februar: Oscar Pistorius anklages for overlagt drab. Kautionshøringen udskydes nogle dage.

* 19. februar: Kautionshøringen begynder. Oscar Pistorius indrømmer at have skudt sin kæreste, men hævder, at der var tale om et uheld. Han troede, at hun var en indbrudstyv.

* 22. februar: Efter flere dages retsmøder beslutter dommer Desmond Nair at løslade Oscar Pistorius mod kaution, fordi beviserne ikke er entydige.

* 28. marts: Oscar Pistorius anke af flere særlige vilkår i forbindelse med kautionen tages til følge. Han får lov at rejse ud af landet.

* 4. juni: Retssagen mod Oscar Pistorius er programsat til at begynde.

/ritzau/dpa

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip