Pistorius kan se frem til prøveløsladelse i august

Oscar Pistorius, den sydafrikanske OL-atlet som skød sin kæreste i 2013, kan formentlig se frem til en prøveløsladelse i slutningen af august efter 10 måneders fængsel.

Den 28-årige løber blev sidste år fundet skyldig i uagtsomt manddrab og dømt til fem års fængsel for skuddrabet på kæresten Reeva Steenkamp.

- Han er blevet indstillet til prøveløsladelse 21. august, siger Zach Modise fra den sydafrikanske myndighed, som administrerer prøveløsladelser.

- Det vil under normale omstændigheder betyde husarrest med en times udgang dagligt. Efterhånden vil man kunne lette disse betingelser, siger Modise.

Familien til den dræbte kæreste har tidligere udtrykt vrede over, at Pistorius kan se frem til en prøveløsladelse i august efter god opførsel i fængslet.

Pistorius har påstået, at han tog fejl af Steenkamp og en indbrudstyv, hvorfor han skød fire gange gennem den lukkede dør til parrets badeværelse.

OL-sprinteren skal tilbage i retten til november, da den sydafrikanske anklager har anket frifindelsen for manddrab.

Domstolen meddeler mandag ifølge et sydafrikansk nyhedsbureau, at "datoen bliver i november 2015" ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Anklageren vil have Pistorius dømt for manddrab, og sker det, kan løberen se frem til yderligere 20 år bag tremmer.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip