Pistorius må bøde for sin forbrydelse siger offers far

Skrevet af admin

14/06/2016

Mest læste i dag

Oscar Pistorius må bøde for, at han dræbte sin kæreste Reeva Steenkamp, siger hendes far til en sydafrikansk domstol og lægger ikke skjul på, at han har svært ved at tilgive den tidligere atletikstjerne.

Den 29-årige Pistorius, der blev berømt som "Blade Runner", står over for en dom på 15 års fængsel som minimum, efter at han er blevet fundet skyldig i uagtsomt manddrab.

Han vil ikke have mulighed for at appellere yderligere i sagen, når hans straf bliver fastsat fredag.

Pistorius har hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han i 2013 skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

Under proceduren op til strafudmålingen i Pretoria var det en grædende og rystende Barry Steenkamp, der tirsdag talte om, hvordan hans datters død havde knust familien.

- Jeg endte med at få et hjertetilfælde og så meget dårligt er sket siden. Jeg ønsker ikke, at det må ske for nogen i denne verden. Han må bøde for sin forbrydelse, siger den 73-årige Steenkamp.

Statsanklager Gerrie Nel har i retten sagt, at Pistorius ikke har vist tegn på anger.

Sagens oprindelige dommer, Thokozile Masipa, leder strafproceduren, hvor atletens advokater vil appellere til, at domstolen tager hensyn til Pistorius' mentale skrøbelighed og fysiske handicap samt hans gode opførsel i den periode, hvor han har siddet fængslet.

En psykolog sagde i retssalen mandag, at Pistorius lider af depressioner, angst og stress og derfor ikke kan afhøres.

Højesteretsdommer Eric Leach betegnede i december Pistorius' tidligere vidnesbyrd under retssagen som "usandfærdige" og kom med en skarp kritik af den oprindelige dom.

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest på sin onkels ejendom i Pretoria i oktober sidste år efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

ritzau/Reuters