Pistorius må vente lidt endnu på sin lange fængselsstraf

Skrevet af admin

18/04/2016

Mest læste i dag

Om cirka otte uger får den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius udmålt sin endelige straf for drabet på sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp, på valentinsdag i 2013.

Strafudmålingen var ventet mandag, men under morgenens retsmøde i Sydafrikas højesteret i hovedstaden, Pretoria, valgte dommeren at udskyde den til juni.

- Din sag er blevet udskudt til 13. juni 2016, og den vil køre frem til 17. juni 2016. Forstår du det?, lød spørgsmålet fra højesteretsdommer Aubrey Ledwaba til Pistorius, som svarede:

- Ja.

Det fremgår ikke, hvorfor udmålingen af straffen blev udskudt.

29-årige Oscar Pistorius, også kendt som Bladerunner på grund af sine amputerede ben, står over for mindst 15 års fængsel. Straffen kan dog reduceres med den tid, han allerede har afsonet, skriver nyhedsbureauet AFP.

I december fandt Sydafrikas højesteret Pistorius skyldig i forsætligt drab og omstødte dermed dommen fra efteråret 2014, hvor han fik fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Højesteretsdommer Eric Leach betegnede Pistorius' tidligere vidnesbyrd under retssagen som "usandfærdige" og kom med en skarp kritik af den oprindelige dom.

Samtidig understregede han, at Pistorius burde have vidst, at der var en risiko for, at personen bag døren til badeværelset ville dø af de skud, han affyrede.

Eric Leach udelukkede også, at Pistorius havde handlet i selvforsvar, da han ikke var blevet udsat for nogen form for trussel.

Oscar Pistorius har under hele sagen hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

Senest afviste landets forfatningsdomstol i marts Pistorius' ret til at appellere sin drabsdom.

Han blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest på sin onkels ejendom i Pretoria i oktober sidste år efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

/ritzau/Reuters/AFP