Pittsburgh Penguins er NHL-mester for fjerde gang

13/06/2016

Pittsburgh Penguins står tilbage som denne sæsons NHL-mester.

Holdet kan løfte Stanley Cup-trofæet efter søndagens sejr på 3-1 over San Jose Sharks på udebane. Resultatet betyder, at Pittsburgh vinder finaleserien 4-2, da der spilles bedst af syv opgør.

Det er fjerde gang i historien, at Pittsburgh Penguins vinder Stanley Cup. Holdet vandt NHL-finalen i Minnesota i 1991, i Chicago i 1992 og i Detroit i 2009. Alle gange er den afgørende sejr faldet på udebane.

Omvendt var det første gang, at San Jose Sharks befandt sig i NHL-finalen.

I søndagens kamp bragte Pittsburgh-amerikaneren Brian Dumoulin udeholdet foran i første periode, da pingvinerne koldt udnyttede et overtal.

Canadieren Logan Coutere udlignede efter seks minutter af anden periode, da han fik pucken mellem benene på Pittsburghs målvogter.

Men blot et minut senere sendte Kris Letang fra Canada igen udeholdet på sejrskurs.

Tredje periode blev en tæt og hektisk affære, hvor San Jose Sharks til sidst satsede alt og pillede målmanden ud.

Det endte med at give bagslag, da hjemmeholdet mistede pucken, og svenske Patric Hornqvist med et minut tilbage af kampen gjorde det til 3-1 med en scoring på tomt mål.

Pittsburgh Penguins-anfører Sidney Crosby blev efter kampen kåret som slutspillets mest værdifulde spiller. I søndagens kamp blev han noteret for en assist både ved holdets anden og tredje scoring.