Pjecer skal klargøre reglerne for enlige

Jagten på bedragerne har imidlertid skabt udbredt bekymring blandt enlige for at blive anklaget for snyd. Derfor udgiver Social- og Integrationsministeriet nu to pjecer, der udpensler reglerne.

» Jeg tager skarpt afstand fra socialt bedrageri, og vi skal snyderiet til livs. Men i vores iver efter at stoppe sociale bedragere, er det vigtigt, at vi ikke går over stregen eller efterlader borgere med en uvished om reglerne, der gør, at de ikke tør have socialt samvær af frygt for ubegrundet at blive anklaget for socialt bedrageri, eller kommer til at overtræde lovgivningen, fordi de ikke forstår reglerne,« siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

»Pjecerne kan forhåbentlig være med til at udrydde noget af den tvivl og utryghed,« siger hun.

I pjecerne kan man blandt andet læse, hvad det vil sige at være enlig, når man modtager en ydelse. Ministeriets mål er at give borgerne forståelse for, hvornår man fra myndighedernes side betragter par som samlevende, ligesom borgernes rettigheder og pligter slås fast.

»Pjecerne er en god hjælp til dem, der er i tvivl, men jeg vil også gøre opmærksom på, at vi aldrig får en facitliste over, hvad man må og hvad man ikke må,« siger Karen Hækkerup.

»Der er så mange måder at leve sammen på, og jo flere regler vi laver, jo mindre fleksibelt bliver det, når en kommune skal vurdere om folk er enlige eller samlevende,« påpeger hun.

De to pjecer kan findes på ministeriets hjemmeside, sm.dk.

Dagens Gossip