PKK tager skylden for drab på to tyrkiske politifolk

Den militante kurdiske gruppe PKK påtager sig skylden for at have skudt og dræbt to tyrkiske politifolk i den sydøstlige del af landet. Reuters skriver, at PKK (Kurdistans Arbejderparti) påtager sig skylden for angrebet i en erklæring på en hjemmeside.

De to tyrkiske politifolk blev dræbt ved et angreb onsdag i den sydøstlige by Ceylanpinar, der ligger tæt på den syriske grænse.

PKK siger, at politifolkene blev skudt som hævn for et angreb på en tyrkisk by ved den syriske grænse mandag. PKK hævder, at de to politifolk arbejdede sammen med "bander fra Islamisk Stat (IS)", som Tyrkiet beskylder for at stå bag angrebet.

32 blev dræbt og omkring 100 blev såret ved angrebet, hvor en bombe blev udløst midt i en stor gruppe af frivillige unge, der skulle til den syriske by Kobani for at hjælpe til med genopbygningen af den smadrede by.

Kobani var længe under belejring af Islamisk Stat.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, holder onsdag et regeringsmøde om øget sikkerhed langs landets grænser.

Terrorangrebet har udløst store protester fra prokurdiske aktivister i en række byer i Tyrkiet.

Det Kurdiske Arbejderparti (PKK) greb til våben mod myndighederne i 1984. Siden er over 45.000 mennesker dræbt i konflikten. I 2013 indgik PKK en våbenhvile med de tyrkiske myndigheder, og bevægelsen har trukket sig tilbage til baser i Nordirak.

Der bor omkring 14 millioner kurdere i Tyrkiet, 7,9 millioner i Iran, 4,7 til 6,2 millioner i Irak og mindst 2 millioner i Syrien.

Islamisk Stat (IS) udgør en trussel mod den kurdiske region.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip