Placering af politiskole svæver fortsat i det uvisse

Skrevet af admin

23/06/2016

Mest læste i dag

En stribe kommuner håber, at de kommer til at huse en kommende ny politiskole. Men borgmestre og byrådsmedlemmer må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Forligspartierne er nemlig ikke kommet nærmere en placering af ny politiskole på møde med justitsministeren torsdag. Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Jeg er utrolig skuffet. Vi gik derind med det håb, at regeringen ville løfte sløret for nogle af de modeller, de arbejder med, så vi kunne komme videre med en beslutning inden sommerferien. Intet af det er sket. Vi sidder tilbage uden en afklaring, siger Peter Kofod Poulsen.

En række kommuner har budt sig til, og en stribe eksisterende bygninger lever op til de krav, der stilles. Alligevel har regeringen valgt at udskyde beslutningen om, hvor i det vestlige Danmark, der skal ligge en ny politiskole.

Og det undrer Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der kræver at få udleveret de dokumenter, der ligger til grund for udskydelsen.

- Det virker meget mærkeligt. Man kan få den tanke, at det handler om, at der er nogle af Venstres egne borgmestre, der skal tilfredsstilles et eller andet sted i landet, sagde Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, før dagens møde.

Dansk Folkeparti frygter, at udskydelsen får konsekvenser for politiet.

- Vi kan ikke forstå, at det spørgsmål er udsat til efter sommerferien. Vi ønsker at diskutere det så hurtigt som muligt, siger Peter Kofod Poulsen.

- Vi havde en ambition om, at vi allerede kunne starte skolen i 2017 for at kunne øge optaget på politiuddannelse, tilføjer han.

Begge partier fremhæver desuden, at udsættelsen skaber uvished i de kommuner, der har lagt billet ind på den nye politiskole.

Viborg Stifts Folkeblad skrev for nylig om et brev fra Rigspolitiet, der viste, at otte bygninger fordelt i syv jyske kommuner lever op til kriterierne for at huse en ny politiskole.

Men justitsminister Søren Pind (V) har skrevet til de 32 kommuner, der har meldt sig som interesserede, at regeringen overvejer at bygge nyt i stedet. Det undrer Trine Bramsen.

- Det er dyrt at bygge nyt, og det er der slet ikke afsat penge til, siger hun.

Det bekræfter Peter Kofod Poulsen.

- Vi så gerne, at man brugte eksisterende bygninger, fordi det er billigere, og fordi man hurtigere ville kunne komme i gang. Den anlægsramme, der er lavet for en ny politiskole på 100 millioner er simpelthen for lille til at bygge nyt, siger han.

/ritzau/