Plagiat-beskyldninger hænger over ministerrokade

Bliver Esben Lunde Larsen (V) i virkeligheden ny miljø- og fødevareminister, fordi han har en plagiat-sag hængende over hovedet?

Det spørgsmål blev både Esben Lunde Larsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødt med, da de mandag havde været på Amalienborg for at præsentere de nye ministre for prins Joachim.

Lars Løkke Rasmussen fastslog, at han er helt opmærksom på, at praksisudvalget på Københavns Universitet i øjeblikket er ved at undersøge Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling. Det sker, efter at der er blevet fundet fem eksempler på plagiat og selvplagiat i den akademiske opgave.

Ministeren bad efter skriverier i pressen Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet undersøge afhandlingen, hvorefter fakultetet har sat udvalget på sagen.

Hvis det viser sig, at Esben Lunde Larsen har gjort sig skyldig i plagiat, vil det være meget svært for ham at fortsætte på posten som uddannelses- og forskningsminister.

Sagen vil dog måske få mindre opmærksomhed, hvis han ikke længere er i spidsen for forskningsindsatsen i Danmark. Men det er ikke årsagen til, at Esben Lunde Larsen nu får en ny ministerpost, siger Lars Løkke Rasmussen:

- Det har ikke betydet noget. Det, der har betydet noget, har været, at Eva Kjer Hansen er trådt tilbage. Jeg har måtte se mig om på ministerholdet for at finde en, der kan arbejde på denne post stort set fra dag ét, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser til, at selv om landbrugspakken blev vedtaget i sidste uge, så venter der et stort arbejde med at implementere den:

- Esben Lunde Larsen har som medlem af regeringen fulgt det her og har i oppositionstiden arbejdet med den 16-punkts plan, som ligger til grund for landbrugspakken, så derfor mener jeg, at han er den rigtige mand på posten, siger Lars Løkke Rasmussen.

Esben Lunde Larsen ser heller ikke en sammenhæng mellem plagiat-sagen og skiftet fra uddannelses- og forskningsministeriet til miljø- og fødevareministeriet.

- Nej, det mener jeg ikke. Jeg imødeser med sindsro den undersøgelse, som Københavns Universitet laver, og som jeg selv har bedt om. Når den foreligger, så forholder jeg mig til den, siger Esben Lunde Larsen og tilføjer:

- Landsbrugs- og fødevareområdet er noget, der har optaget mig i mange år, så jeg ser frem til arbejdet, siger Esben Lunde Larsen.

/ritzau/

Dagens Gossip