Plagiatsag kan koste Ed Sheeran 130 millioner

Da den britiske sanger Ed Sheeran i 2015 udgav hitsangen "Photograph", gik der ikke længe, før nummeret toppede flere internationale hitlister.

Sangen, som Ed Sheeran har skrevet sammen med Snow Patrol-artisten Johnny McDaid, er siden hen blevet hørt utallige af gange på diverse musiktjenester, og på Spotify er "Photograph" blevet afspillet over 400 millioner gange.

Nu ser det dog ud til, at en skandale kan ramme Ed Sheeran og hans vellidte nummer. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er den 25-årige musiker nemlig blevet sagsøgt for at have plagieret strukturen i "Photograph".

Søgsmålet er blevet indgivet af to sangskrivere ved navn Martin Harrington og Thomas Leonard, som mener, at deres sang "Amazing" fra 2009 deler musiske toner med Ed Sheerans sang.

Derfor kræver de to kunstnere en økonomisk kompensation på over 130 millioner kroner, samtidig med at de fremadrettet vil have penge, hver gang sangen bliver solgt. Det skriver Reuters.

Advokaten, som repræsenterer Martin Harrington og Thomas Leonard, er den samme, som hjalp familien til den afdøde sanger Marvin Gaye under deres retssag mod Pharrell Williams og Robin Thicke, hvor sagen drejede sig om muligt plagiat af nummeret "Blurred Lines".

Marvin Gayes familie vandt sagen og fik over 7 millioner dollar i erstatning.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip