Platini appellerer også sin udelukkelse fra fodbold

Skrevet af admin

21/12/2015

Dagens topnyheder

Uefas suspenderede præsident, Michel Platini, siger, at han appellerer den udelukkelse fra fodbold på otte år, han mandag har modtaget fra Fifas etiske komité. Han vil prøve sin sag ved Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Platini siger i en kommentar til nyhedsbureauet AFP, at Fifas beslutning er en "maskerade", der kun har til formål at "tilsværte" hans navn.

- Sideløbende med at tage sagen til CAS er jeg fast besluttet på at indlede civile søgsmål for at modtage kompensation for de fordomme, jeg har lidt under de sidste mange uger, siger Platini.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) siger mandag, at forbundet er "skuffet" over Fifas beslutning om at udelukke Michel Platini i otte år.

- Naturligvis er Uefa ekstremt skuffede over Fifas beslutning, som vil blive mødt med en appel. Uefa støtter Michel Platinis ret til en ny proces og muligheden for at rense sit navn, står der i en meddelelse fra Uefa til nyhedsbureauet AFP.

Også Fifa-præsident Sepp Blatter har appelleret sin dom.

Det er ikke bevist, at der er tale om korruption, men Blatter og Platini har ikke kunnet overbevise den etiske komité om, at der var et grundlag for en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc fra Fifa til Platini.

Ifølge de to dømte fodboldbosser var der tale om betaling for et stykke arbejde udført af Platini for Fifa i perioden 1998 til 2002, men der er hverken en kontrakt eller andre dokumenter, som beviser, at franskmanden skulle have den betaling.

Platini har meldt sit kandidatur til at overtage posten som Fifa-præsident efter Sepp Blatter, der har meddelt sin afgang. Der afholdes ekstraordinært præsidentvalg i Fifa 26. februar.

Den franske Uefa-præsident kan dog ikke komme i spil til posten, hvis ikke han frifindes ved en appelsag inden valget.

/ritzau/AFP