Platini betragter nedsat straf som dybt uretfærdig

Skrevet af admin

09/05/2016

Dagens topnyheder

Michel Platini meddelte mandag, at han vil trække sig tilbage fra posten som præsident i Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

Det sker, efter at Den Internationale Sportsdomstol, CAS, valgte at nedsætte en seksårig karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter til fire år.

Platini gik efter en frifindelse hos CAS, men da franskmanden ikke fik sin vilje, gik der kun kort tid, før han annoncerede sin kommende fratrædelse som præsident i Uefa. Den er dog endnu ikke officiel.

- Jeg noterer mig dagens beslutning fra CAS, og jeg betragter dommen som dybt uretfærdig, siger Platini ifølge AFP.

Dommen gør dermed en ende på Platinis mangeårige karriere blandt fodboldens magtfulde elite. Platini har været Uefa-præsident siden 2007.

- Denne beslutning medfører en udelukkelse med en varighed, som betyder, at jeg de facto og tilfældigvis ikke kan blive kandidat ved det næste præsidentvalg i Fifa, forklarer Platini.

Næste Fifa-valg vil efter planen finde sted i maj 2019, og derfor tog Platini straks konsekvensen.

- Som aftalt med de nationale forbund træder jeg tilbage som præsident i Uefa for at rense mit navn i denne sag ved de schweiziske domstole.

- Livet har altid budt på smukke overraskelser for mig, og nu er jeg fri til at udleve dem, lyder det fra den tidligere franske landsholdsspiller.

Mandagens dom betyder også, at Platini ikke kan få en officiel rolle ved sommerens EM i fodbold i Frankrig, som begynder 10. juni.

/ritzau/