Platini boykotter i protest korruptionshøring i Fifa

Den suspenderede præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, møder ikke op til høringen i Det Internationale Fodboldforbund, Fifas, etiske komité fredag. Det oplyser hans advokater til nyhedsbureauet AFP onsdag.

- Michel Platini har besluttet ikke at deltage i sin høring i Fifas etiske komité den 18. december, eftersom dommen i komitéen er blevet afsagt i pressen af en af komiteens talsmænd.

- Det er i modstrid med fundamentale rettigheder, som at man er uskyldig til det modsatte er bevist, skriver Platinis advokater i en meddelelse.

Platinis boykot sker efter, at også den suspenderede Fifa-præsident, Sepp Blatter, stiller spørgsmål ved troværdigheden i Fifas etiske komité. Det gør han, inden han skal stå skoleret foran komiteen torsdag.

Blatter kommenterede tirsdag komiteen i et brev til 209 fodboldforbund. Det omhandlede hans suspendering som følge af korruptionsanklager.

Her nævnte også Blatter den talsmand for den etiske komité, der har luftet komitéens tanker om anklagerne mod fodboldbosserne i pressen.

- Den måde, den etiske komité kommunikerer omkring den undersøgelse, der finder sted, har en farlig dimension, skriver Blatter.

Den etiske komité suspenderede Blatter og Platini i oktober. Den primære sag omhandler to millioner dollar, som Blatter overførte til Platini i 2011. Ifølge Blatter og Platini for et stykke arbejde, Platini udøvede et helt årti før.

Både Blatter og Platini insisterer på, at overførslen var lovlig og en del af en mundtlig aftale mellem Platini og Fifa.

/ritzau/

Dagens Gossip