Platini er i Danmark: I hjalp mig til tops i Uefa

Skrevet af admin

28/02/2014

Mest læste i dag

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, er fredag ankommet til Danmark for at hylde den afgående formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Allan Hansen.

Allan Hansen afholdt fredag afskedsreception i Odense sammen med den tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen, der trådte tilbage ved årsskiftet.

Platini lægger ikke skjul på, at han har et specielt bånd til især Allan Hansen og DBU, som i 2007 var med til at sikre ham posten som Uefa-præsident i et kampvalg mod den daværende præsident, svenske Lennart Johansson.

- Jeg ville være her på Allans sidste dag som formand, for jeg vil altid huske, at Allan og DBU var det eneste forbund, der åbent og officielt støttede mig i 2007, siger Michel Platini.

Allan Hansen stopper som DBU-formand lørdag, hvor den siddende næstformand Jesper Møller ventes at blive valgt til ny formand på DBU's årsmøde. Der er nemlig ingen modkandidater til Jesper Møller.

- Ud over at hylde Allan Hansen og Jim Stjerne Hansen, så kan jeg også være her, når den nye formand bliver valgt. Så det bliver to gode dage, siger Platini.

Franskmanden glæder sig samtidig over, at både Allan Hansen og Jim Stjerne Hansen fortsætter deres arbejde i Uefa. Jim Stjerne Hansen er næstformand i Uefas disciplinærkomité, mens Allan Hansen sidder i eksekutivkomitéen.

Michel Platini har samtidig fået til opgave at indlemme den nu afdøde tidligere landstræner Richard Møller Nielsen i Hall of Fame. Det vil ske lørdag formiddag i forbindelse med årsmødet i Odense.

/ritzau/