Platini får fransk modkandidat ved Fifa-præsidentvalg

Michel Platini, der er blevet suspenderet i 90 dage, får en europæisk modkandidat ved præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) 26. februar næste år.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at franskmanden Jerome Champagne stiller op som kandidat ved valget.

- Vi er nødt til at redde Fifa og forbundets rolle, der er i fare, meddeler han med hentydning til de mange skandaler, der har klæbet sig til Fifa i 2015.

- Vi må gendanne Fifas troværdighed og forberede forbundet til udfordringerne i en konstant udviklende verden, lyder det fra Jerome Champagne.

Han annoncerede også sit kandidatur til valget i maj 2015, men på grund af manglende opbakning trak han allerede i februar 2015 sit kandidatur tilbage.

Den 57-årige franskmand har haft forskellige roller hos Fifa tidligere i perioden fra 1999 til 2010. Han har blandt andet været vicegeneralsekretær.

Ved det forestående præsidentvalg får han også Prins Ali fra Jordan og David Nakhid fra Trinidad & Tobago som modkandidater.

Sydkoreaneren Chung Mong-Joon stillede også op, men han er siden blevet udelukket fra al fodbold i seks år.

Desuden er Platinis situation uafklaret. Hans nuværende suspension kan forlænges med 45 dage, og i det tilfælde udløber den få dage inden valget i februar.

Af samme grund har det været til debat, om valget skulle udsættes, men tidligere i denne uge besluttede Fifa at holde fast i datoen.

Det betyder samtidig, at deadline for officielt at melde sig som kandidat fortsat er på mandag 26. oktober.

/ritzau/

Dagens Gossip