Platini: Ingen vil være bedre end mig som Fifa-chef

Michel Platinis renommé har fået nogle buler den seneste tid, men franskmandens selvtillid er intakt.

Af de syv kandidater, der ønsker at afløse Sepp Blatter som præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, er Platini ifølge eget udsagn i en klasse for sig med sin baggrund som topspiller, træner og nu leder af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- Jeg er, i al beskedenhed, den bedst placerede til at stå i spidsen for verdensfodbolden. Jeg er den eneste med en bred vision for fodbolden, siger han torsdag til det schweiziske dagblad Le Matin.

Platini og Sepp Blatter er blevet suspenderet i tre måneder, mens en mistænkelig millionudbetaling fra Fifa-chefen til Platini i 2011 bliver undersøgt. Begge har afvist alle spekulationer om ulovligheder.

- Jeg har været spiller, træner for Frankrig, arbejdet for Nancy, organisator af VM og nu leder af verdens mest magtfulde fodboldsammenslutning. En mission jeg har udført med ærlighed, siger den 60-årige franskmand.

Det irriterer ham, at han i øjeblikket er placeret ude på sidelinjen på grund af undersøgelsen.

- Jeg føler mig som en ridder fra middelalderen, der skal angribe en borg. Jeg forsøger at storme det for fodboldens skyld, men det eneste, jeg får, er kogende olie hældt over mit hoved, siger Platini.

Valget af ny præsident for Fifa finder sted 26. februar.

/ritzau/

Dagens Gossip