Platini om sin Fifa-straf: Den giver ingen mening

Skrevet af admin

22/12/2015

Mest læste i dag

Den suspenderede præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, er fuldstændig rystet over mandagens Fifa-udelukkelse.

Den etiske komité under Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har udelukket franskmanden og den siddende Fifa-præsident, Sepp Blatter, fra alle fodboldrelaterede aktiviteter i otte år.

Årsagen er en pengeoverførsel i 2011 på to millioner schweizerfranc, svarende til omkring 12 millioner kroner, for et stykke arbejde, som de to præsidenter hævder, at Platini har udført for Blatter fra 1999 til 2002.

Den etiske komité har ikke fundet grundlag for at tro på den påstand. Det skyldes, at der ikke var nogen kontrakt eller detaljer om beløbet i Fifas arkiver, før beløbet blev overført i 2011.

Platini tror, at nogen vil forhindre ham i at stille op til den kommende præsidentvalg i Fifa den 26. februar.

- Jeg kæmper med at forstå dommen, siger Michel Platini i et interview med AFP.

- Hvorfor? Hvordan er de kommet frem til det. Jeg har gjort et stykke arbejde, og jeg har bedt om betaling. Jeg har sendt en regning, jeg fik pengene og jeg har betalt skat af dem. Det var i 2011. Det var en gæld, der blev afregnet.

- Så i 2015 vil de schweiziske myndigheder have flere informationer.

- Så begyndte det hele (skandalen, red.) at rulle i Fifa, og mange mennesker i Fifa er glade for, at denne historie er kommet frem.

- Her er jeg så blevet suspenderet for alle fodboldaktiviteter i otte år.

- Hvad har Fifas etiske komité foretaget sig fra 2011, hvor jeg blev betalt og frem til 2015? Har de sovet? Lige pludselig er den vågnet op. Og ja, den er vågnet op i et valgår i Fifa, hvor jeg er kandidat. Det er da utroligt, siger Platini.

- Jeg vil bekæmpe denne uretfærdighed fra retssal til retssal. Sådan er det. Mit navn er blevet kørt gennem mudderet i medierne. Uanset hvordan det ender, så er mit ry sværtet til. Man har sparket mig i tænderne, siger franskmanden.

Han mener, at Fifas etiske komité har ønsket en hurtig frem for en korrekt afgørelse.

- De personer, der sidder i den etiske komité, er fokuseret på tidsperspektivet - de vil stoppe mig i at stille op til præsidentvalget i Fifa - og i skandalestemningen end i etikken. De er ikke etiske, men patetiske, mener Platini.

Sepp Blatter, der i 2011 førte valgkamp for at bevare præsidentposten i Fifa, har ikke været i stand til at redegøre for årsagen til gælden på to millioner schweizerfranc til Platini.

Platini støttede dengang Blatters kandidatur, men den suspenderede Uefa-præsident har hidtil insisteret på, at beløbet ikke har noget med hans støtte til Blatter at gøre.

Michel Platini annoncerede allerede mandag, at han vil appellere Fifa-dommen til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Platini har ikke opgivet at stille op til præsidentvalget i Fifa, hvilket kræver, at hans navn er renset senest den 26. januar.

/ritzau/