Platini: Ribéry skulle have vundet Ballon d'Or

I manges øjne var Cristiano Ronaldo favorit til at vinde titlen som verdens bedste fodboldspiller 2013, men ikke alle hylder, at Real Madrid-spilleren løb med hæderen mandag aften i Zürich.

Uefas præsident, Michel Platini, udtrykker harme over, at hans landsmand Franck Ribéry ikke vandt titlen, når han havde vundet alle titler med Bayern München i 2013.

- Jeg er meget skuffet over, at Franck Ribéry ikke vandt. Vil det blive Ronaldo-Messi igen næste år og om to og tre år? I 50 år var det succesen på banen, der talte i Ballon d'Or.

- Nu lader det mere til at handle om enkeltmandspræstationer, og det fører til et problem, siger Michel Platini til L'Equipe.

Han sammenligner med 2010, da Lionel Messi vandt titlen, selv om Spanien vandt VM.

- Når Franck Ribéry ikke vinder i et år, hvor han vinder alle titler, er det et problem, ligesom med de spanske spillere i 2010, siger Platini.

Også Franck Ribéry var skuffet, da det stod klart, at både Ronaldo og Messi havde fået flere stemmer end ham. Han undgik pressen, men Bild fik dog presset nogle få ord ud af ham:

- Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet, men det er ok. Hvad kunne jeg have gjort mere end at vinde alt med Bayern?

Ribéry fik opbakning fra sin tidligere træner i Bayern München Jupp Heynckes, der selv blev kåret som årets træner.

- Jeg må ærligt sige, at jeg er skuffet, ligesom Franck er. Men han vil komme til at spille godt igen. Franck ønskede at vinde, men han kommer over det, siger Heynckes.

Landstrænere, landsholdsanførere samt journalister havde stemmeret ved afstemningen, og havde kun journalisternes stemmer talt, havde Ribéry faktisk vundet en klar sejr med 40,6 procent af stemmerne foran Ronaldo med 30,8 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip