Platini til Rusland: Betal nu løn til jeres landstræner

Skrevet af admin

20/01/2015

Dagens topnyheder

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, opfordrer det russiske fodboldforbund (RFU) til at betale sin landstræner, italieneren Fabio Capello, den løn, som de skylder ham.

I mandags missede RFU endnu en deadline for at betale Capello løn, og det kan koste forbundets præsident, Nikolai Tolstykh, jobbet.

- Capello har aldrig indgivet en klage. Men jeg synes, at det er forkert, at RFU ikke betaler hans løn. Det er skidt omtale for russisk fodbold før VM 2018 i Rusland. Jeg opfordrer RFU til at få styr på denne sag, siger Platini ifølge AFP.

68-årige Capello udtalte i december, da han ikke havde modtaget løn i et halvt år, at hans manglende lønudbetalinger giver russisk fodbold et skidt ry internationalt.

- Problemet er ikke, at jeg ikke får løn, men at det går ud over Ruslands image inden for fodbold. Jeg har aldrig hørt om lignende tilfælde, hvor man ikke har fået løn i seks måneder, sagde Capello.

Italieneren fortalte dengang, at det ikke var af økonomiske årsager, at han i 2012 takkede ja til jobbet som landstræner for Rusland.

Før sidste års VM-slutrunde, der endte med et hurtigt russisk exit, underskrev Capello en ny kontrakt gældende til og med VM i 2018, hvor turneringen altså foregår i Rusland.

RFU skyldte i december ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass italieneren godt 20 millioner kroner.

/ritzau/