Plejefamilier kritiseres for at mangle uddannelse

Sådan lyder kritikken fra to organisationer, oplyser DR Nyheder. De er kritiske over for den grunduddannelse af fire dages varighed, som plejefamilier i dag skal gennemføre, før de kan modtage plejebørn.

»De børn, der kommer i plejefamilier i dag, har ofte massive problemer og ville tidligere være anbragt på en døgninstitution. Du kan ikke få den viden, som det kræver at være familieplejer i dag på fire dage. Det holder slet ikke,« siger Benny Andersen, der er formand for Socialpædagogernes Landsforbund, til DR Nyheder.

Formand for Plejefamiliernes Landsforening, Jens Vegge Bjørck, er enig. Han mener, at grunduddannelsen er for kort og for dårlig.

»Kommunen har ansvaret for, at den nødvendige faglige kompetence til enhver tid er til stede i plejefamilien, og at den er rettet mod den situation, som de børn er i. Det klarer man ikke med fire dages grundkursus og to dages årlig efteruddannelse,« siger han til DR Nyheder.

»For at kunne hjælpe de her børn, er det nødvendigt at vide noget om, hvordan almindelige børn udvikler sig men også specifikt om de her børn. Derudover skal man også vide noget om, hvad det vil sige at gøre sit hjem og hele sit netværk til rammen om professionelt arbejde med børn,« fortsætter Jens Vegge Bjørck.

Debatten om plejefamilier er blusset op, efter TV 2 har vist optagelser af, hvordan en plejemor fra Odense udøver en særdeles hårdhændet behandling over for sit plejebarn på 12 år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip