Plejehjem får sms, når bleerne er fyldte

Den digitale ble, som sender en sms, når bleens ejermand har lavet stort eller småt, er sidste nye skrig inden for plejeverdenen.

For tiden tester Plejecentret Holmely i Aarup på Fyn de digitale bleer, som gerne skulle afhjælpe, at personalet skal tjekke beboernes bleer dagen igennem. Det skriver TV2/Fyn.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Og udmeldingen fra plejecentret er positiv.

- Der ligger meget blufærdighed i det for borgeren. Det betyder meget, at vi ikke skal komme og se ekstra til bleen, for at undgå, at den er våd eller andet, siger Annemarie Haunup, der er leder af Plejecentret Holmely i Aarup til TV 2/Fyn.

LÆS OGSÅ: For lidt personale: Plejehjem giver mere end hver anden af de ældre ble på          

Bag den digitale ble står Plejecentret Holmely, virksomheden SUMA og Assens Kommune. Ifølge Holmely har de forløbige test indikeret, at bleerne er en succes - ikke kun for personalet men også for de ældre.

Ellen Pedersen oplever, at hendes mor, som bor på Plejecentret Holmely, er ganske godt tilfreds med sms-bleen.

- Da min mor jo ikke selv kan sige, hvad der er sket, så er man jo nødt til at hive hende op med hejseværk af sengen, for at få kigget. Det bryder hun sig ikke om, det kan jeg høre på hendes lyde. Så er det rart, at man ikke skal tjekke, fortæller Ellen Pedersen.

LÆS OGSÅ: Bleer på plejehjem vækker forargelse på Christiansborg 

Liberal Alliances Thyra Frank, som er tidligere formand for Ældrekommisionen og forhenværende plejehjemsleder, bryder sig ikke om bleen og finder den nedværdigende for de ældre.

- Jeg ved ikke, om du selv vil have en ble på og aldrig komme på toilettet. Jeg ville ikke have det sådan. Hvis jeg er gammel og ikke kan komme på toilettet, så har jeg brug for en hånd, der følger mig derud. Ikke en ble, jeg synes det er en deroute, siger Thyra Frank til TV2/Fyn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip