Plejehjemsleder dømmes i sag om fiksering af 85-årig, der døde efterfølgende

En tidligere plejehjemsleder er af Retten i Aalborg tirsdag blevet fundet skyldig i at have forsømt sit arbejde groft.

Uden den nødvendige tilladelse fra kommunen besluttede plejehjemslederen, at en 85-årig dement kvinde skulle spændes fast til sin seng i en sele om natten.

Kvinden døde af sine kvæstelser, da hun en nat sidste efterår rullede ud af sengen og hang i selen i timevis.

Den tidligere plejehjemsleder skal som straf betale ti dagbøder på hver 500 kroner.

Sidste tirsdag forklarede den nu afskedigede plejehjemsleder i Retten i Aalborg, at hun mente, at hun selv kunne beslutte, at kvinden skulle sove i selen, da situationen var akut.

Medarbejdere på plejehjemmet var bekymrede for, at den 85-årige kvinde ville gå ud af sengen om natten, falde og brække noget.

Plejehjemslederen vurderede derfor, at der ikke var tid til at vente på en godkendelse fra kommunen, hvilket ellers er lovpligtigt.

Men dommeren i sagen, Gitte Kuhlwein, mener, at den nu dømte kvinde begik tilstrækkeligt mange fejl til, at hun groft har forsømt sit arbejde som leder af plejehjemmet.

Hun var også tiltalt for ikke at have iværksat noget ekstra tilsyn med den 85-årige kvinde, mens hun var fastspændt. Derudover var der ikke nogen nærmere instruktioner til medarbejderne på plejehjemmet om, hvordan selen skulle bruges.

I to nætter lå kvinden med selen om livet. Og anden nat mellem 30. og 31. oktober 2014 døde kvinden efter at have hængt ud over sengen med selen om livet i flere timer om natten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip