Plejer hævede 2,1 millioner kroner på dement beboers hævekort

Igår begyndte retssagen mod en plejehjemsassistent, som angiveligt har hævet løs på en beboers konto over en længere periode.

Sagen, som betegnes som danmarkshistoriens største sag om tyveri fra en plejehjemsbeboer, udspillede sig i marts 2010 til december 2011, hvor en plejeassistent på det kommunale plejecenter Smedegade i Slagelse ribbede den ældre og demente Doris Hillers for 2,1 million kroner ifølge politiet. Det skriver sn.dk.

82-årige Doris døde i marts 2012.

Under retssagen af den kvindelige plejeassistent, som er i 40'erne, talte overvågningsbilleder fra den afdøde beboers bank deres eget tydelige sprog. Her ses det, hvordan plejeren gang på gang hæver kontanter med Doris' hævekort.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ifølge plejeren skete de mange hævninger efter Doris's ønske. Det udsagn faldt hverken i anklagerens eller familiens smag, som mener, at den demente Doris var i et slags afhængighedsforhold til plejeren, som udnyttede den ældre kvindes tilstand, skriver sn.dk.  

Den kvindelige plejer har forklaret, at hun og Doris havde et meget tæt forhold, og at hun hjalp Doris med sin ensomhed efter mandens død.

- Ja, jeg fik gaver for en million på to år, fortalte den tiltalte kvinde i retten ifølge sn.dk.

Familien har fortalt, at Doris var en meget sparsomlig dame med en stor formue, og at hun sjælent gav store gaver. Retssagen fortstætter over de næste dage.

Doris havde bestemt, at hendes formue skulle gå til tre velgørende organisationer, Kræftens Bekæmpelse, SOSO Børnebyerne og Hjerteforeningen. Hendes familie arvede intet og har tidligere udtalt, at de ønsker at fortælle om sagen, for at forhindre at andre kommer ud for det samme. 

Dagens Gossip