Pligt til at pippe om matchfixing

Det skal fremover være forbudt at dække over matchfixing i sportens verden. Hvis man kender til fusk og svindel, så skal man melde det til de relevante myndigheder. Ellers kan man blive straffet.

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) vil på lørdagens årsmøde fremsætte et omfattende regelsæt.

Et af de nye tiltag er, at man i fremtiden skal have "pligt" til at afsløre eventuel matchfixing, hvis man finder ud af, at reglerne er overtrådt.

- Det er jo sjældent, at de personer, som selv gør et eller andet galt, kommer frem og siger det.

- Vi mener, at det er vigtigt princip, at når man konkret er bekendt med, at der foregår noget, som ikke skal forekomme, så skal man også sige til, siger DIF-formand, Niels Nygaard.

- Det er en del af det at være med i idrætssystemet og at være med på et hold og i idrætten. Hvis man er bekendt med, at nogle af ens kolleger, konkurrenter eller andre snyder, så skal det også frem i lyset, mener han.

Helt konkret lyder forslaget i Lovregulativ VIII om forbud mod manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd således:

- Derfor har alle, der er omfattet af reglerne, pligt til at underrette Matchfixingsekretariatet, hvis de får kendskab til eller har grund til at antage, at reglerne er overtrådt.

- Man har også pligt til at møde op og tale sandt, hvis man bliver bedt om det som led i afdækningen af en sag. Det gælder som udgangspunkt også personer, som selv formodes at have overtrådt lovregulativet.

Det er repræsentanter fra sportens verden som eksempelvis Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Dansk Boldspil-Union (DBU), der har været med til at udarbejde regelsættet.

- Hvis vi skal være stringente og gøre noget ved det her, så er vi nødt til at få alle ting frem i lyset, så det ikke bare er noget, der ligger og ulmer under overfladen, forklarer Nygaard.

DIF-formanden forventer, at forslaget vil blive vedtaget på lørdagens årsmøde, og de nye regler vil derefter træde i kraft med det samme.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip