"Pligtopfyldende" elev overraskede alle på skolen: Nu får han 30 dages fængsel for trusler mod sin klasse

- Jeg bomber jer ligesom Omar el-Hussein. Han var en god mand, og I har fortjent det, han gjorde. Jeg laver ikke sjov med at bombe jer, fucking svin.

Sådan lød en besked, som en 15-årig elev skrev på en forårsdag i 2015 til sine klassekammerater på Skolen på La Cours Vej på Frederiksberg.

Den gerning har nu kostet ham 30 dages betinget fængsel for trusler. Det har Retten på Frederiksberg torsdag besluttet.

- Jeg er lettet over, at det er blevet en betinget dom, og jeg ikke skal i fængsel. Jeg ved, at jeg ikke vil gøre noget strafbart igen, så nu kan jeg lægge det bag mig, fortæller den unge gerningsmand efter retssagen.

Den i dag 16-årige synder, var også noget brødebetynget over sin dristige besked, da han skulle forklare sig i retten. Han fortæller, at det bare var tænkt som en joke, der dog viste sig ikke at være særlig sjov.

- Det var dumheder. Jeg regnede med, at de andre ville se, at det var for sjov. Men jeg kan godt se nu, at det ikke er sjovt, sagde han i retten.

Gerningsmanden sendte beskeden ved hjælp af skolens intranet, men fra en andens profil. En af de andre elever i klassen havde nemlig været logget ind på intranettet fra den tiltaltes computer, og login-oplysningerne var derfor tilgængelige for den 15-årige.

Ud over den radikale besked, sendte han også et pornografisk billede, selv om flere af klassekammeraterne kun var 14 år på daværende tidspunkt. Derfor blev han også dømt for blufærdighedskrænkelse.

De to beskeder tilsammen fik skolens ledelse til at reagere og kontakte politiet.

Men ifølge skolens souschef, der var indkaldt som vidne, kom det som en overraskelse, at politiet pegede på netop den gerningsmand, da han ellers var velfungerende, får gode karakterer og starter i gymnasiet i august.

- Vi ser ham som en pligtopfyldende, dygtig og social velintegreret elev. Vi havde aldrig troet, det kunne komme fra ham, fortalte hun.

Ved domsafsigelsen lagde dommeren Niels Christian Baark også vægt på, at den unge trusselmager sandsynligvis ikke kaster sig ud i en lignende sag igen.

- Teksten er umanerlig grov, og at åbne sådan et billede kan være en forfærdelig forskrækkelse for børn under 15.

- Men vi tror på, at du aldrig gør det igen, lød det fra dommeren, og det er den unge gerningsmand helt enig i.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip