Pligtsejr skal løfte FCM Håndbold i hårdt selskab

Skrevet af admin

10/01/2016

Dagens topnyheder

Vind over Sävehof, eller glem alt om en plads i Champions League-kvartfinalen.

Så enkelt kan situationen ridses op for FC Midtjyllands håndboldkvinder, inden holdet søndag klokken 17 åbner mellemrunden i den stærkt besatte klubturnering mod svenskerne, der til forveksling ligner puljens dårligste hold.

- Smider vi point mod Sävehof, er vi i problemer. Det ved vi. I vores pulje er der fire af de seks bedste hold i verden, og de gør rent bord mod Sävehof. Det bliver vi også nødt til, siger FCM-træner Helle Thomsen.

Midtjyderne har taget tre point med ind i mellemrunden, men det rækker kun til en placering som nummer fem ud af seks hold.

Ovenover ligger de østeuropæiske storklubber Buducnost, Vardar, Györ og CSM Bukarest, og eftersom kun de fire bedste hold går videre til kvartfinalen, skal de danske mestre ikke blot slå Sävehof to gange, men også levere overraskelser i mellemrunden.

- Vi skal stjæle nogle point. Vi kommer på nogle rigtig svære udebaner, og der skal et lille mirakel til, ligesom da vi tog point fra Györ i den indledende gruppe.

- De fire hold er så stærke, at de slår hinanden indbyrdes, så vi kan sikkert ikke nøjes med at stjæle point én gang. Vi ved, at vi skal ramme en dag, hvor alt går vores vej for at have en chance i dette selskab, siger Helle Thomsen.

I 2014 nåede FCM helt frem til Final-4 i Champions League, men i år kan mindre gøre det for et omstruktureret mandskab, der før denne sæson gennemgik markante forandringer.

- Det sjove er, at vi stadig lever i Champions League. Vi havde regnet med at komme videre med nul point ligesom Sävehof. Nu har vi tre, og det betyder, at vi lever et stykke tid i mellemrunden.

- Når fire så gode hold ligger foran os, vil det ikke være en skuffelse, hvis vi ikke når kvartfinalen. Det er ikke et mål, som vi absolut skal opfylde. Men vi vil gerne, siger Helle Thomsen.

Ud over den hårde modstand skal FCM-træneren også kæmpe med et temmelig hårdt program i den kommende uge.

Efter søndagens møde med Sävehof skal midtjyderne spille mod Sønderjyske på onsdag. Herefter flyver holdet klokken fire næste morgen til Bukarest, hvor det fredag aften gælder en nøglekamp i Champions League.

- Det bliver en sindssyg uge. Kig på det program, og du kan med det samme se, hvor langt ude det er. Det er bare ikke holdbart, lyder det fra Helle Thomsen.

FCM Håndbold har fået en god start på anden halvdel af sæsonen. Efter afslutningen på VM har midtjyderne vundet pokalfinalen over Viborg og besejret lokalrivalen Tvis Holstebro i ligaen.

/ritzau/