Pludselig står gode backer i kø på ishockeylandsholdet

Skrevet af admin

10/05/2016

Dagens topnyheder

Det var tunge navne, ishockeylandstræner Jan Karlsson havde fravalgt, da han satte holdet til VM-premieren mod Norge i lørdags.

Omklædt, men uden udsigt til spilletid, sad de to backer Emil Kristensen og Markus Lauridsen og overværede holdkammeraterne hente en vital sejr.

Begge spillere har været faste startere i de seneste VM-turneringer, og begge er i øvrigt fundet dygtige nok til en kontrakt med en klub i den bedste svenske række i den kommende sæson.

- Kvalitetsmæssigt er det en af de bedste backopstillinger, jeg har haft, siger landstræner Jan Karlsson, der ved dette VM endda må se bort fra Philip Larsen, som kæmper for en ny chance i NHL.

- Det er et positivt valg. Jeg har otte virkeligt dygtige backer, og så har jeg forsøgt at udpege dem, der er bedst egnet til de enkelte kampe, lyder det fra landstræneren.

I mange år har det ellers været et tilbagevendende tema, at der ikke er mange forsvarere med international klasse at vælge imellem til det danske landshold.

Forhenværende landstræner Per Bäckman måtte typisk hente mere end halvdelen af sine forsvarere i den danske liga, hvis kvalitet han ikke havde det store til overs for, og ud af de 18 danskere, der er blevet draftet til NHL, er der kun tre forsvarsspillere.

Men noget tyder på, at Danmark har ramt en god backgeneration.

- Man kan sagtens mærke, at der er kommet langt mere kamp om pladserne, og vi presser alle sammen hinanden. Det er et sundt tegn, siger VM-backen Stefan Lassen.

Et af ofrene for den fornyede konkurrence er altså Emil Kristensen, der slet ikke kom på isen mod Norge, men dog fik godt ni minutter som syvende back mod svenskerne søndag.

- Jeg havde selv troet, at jeg var blandt de seks første backer. Men det er trænerens valg, og det må man bare acceptere.

- Han mente, at Norge-kampen primært handlede om at lukke af, mens jeg er en type, der gerne vil frem ad isen, konstaterer Emil Kristensen.

Landstræneren er glad for at have mulighed for at vælge backer ud fra spilletype og ikke af nød.

- Skal du have en plads som back, bliver det stenhårdt. Det er små marginaler, vi taler om. Spillerne skal have viljen til at slås for deres plads, men samtidig må de også forstå, at det er dygtige konkurrenter, man slås imod. Så man skal også have selvindsigt.

- Til syvende og sidst er det jo træneren, der bestemmer, og forhåbentlig rammer jeg mere rigtigt end forkert, siger Jan Karlsson.

Hans mandskab skal igen i aktion tirsdag eftermiddag, hvor holdet møder Schweiz i tredje VM-kamp.

/ritzau/