Pokalhelten Toutouh fra Esbjerg hylder skuddræbt i Tingbjerg

Youssef Tou­touh jublede en kort stund, han stoppede op, knælede derefter på mållinjen og indtog i et rørende øjeblik muslimsk bedestilling. Et fromt øjeblik som kontrast til den infernalske larm og jubel, der omgav den knælende målscorer.

Det var en fejring med blandede følelser. Lykkelig for sin matchvinder-rolle. Ulykkelig på grund af de omstændigheder, der gjorde, at han fejrede sit mål på netop denne måde.

- Da jeg scorede, knælede jeg og bad. Det var til ære for Sohail, sagde en tydelig rørt Toutouh efter finalen.

Sohail er den 17-årige Sohail Hamza, som blev skudt i Tingbjerg i søndags, og som døde i mandags.

- Hvis I lagde mærke til det, spillede jeg også med et bind på højre arm. Det var som respekt og minde om min kammerat, der blev skudt i hovedet i Tingbjerg. Målet var til ham, sagde Toutouh og fortsatte:

- Jeg kender Sohail, har mødt ham et par gange og snakket med ham. Vi er alle sammen brødre, og det går mig på, at det skulle ske. Jeg er naturligvis glad for at score, men også lidt ked af det på hans vegne. Han var kun 17 år. Vi skal alle dø på et tidspunkt, men han var bare uheldig, det var alt for tidligt, sagde Youssef Toutouh.

Hele Toutouhs familie var i Parken. Søsteren Yasmin, broderen Sofian og resten af familien. Og i øvrigt alle fra byen Esbjerg, så det ud til. Ca. 12.000 fra fiskerbyen var mødt op. De kunne se Toutouh afgøre kampen i en chancefattig affære.

- Det var en kæmpe drøm, der gik i opfyldelse. Man føler sig jo hjemme her, sagde Toutouh, der er lejet ud til Esbjerg fra FCK. Spørgsmålet er så, om han vender tilbage til FCK efter sommerferien, når hans lejekontrakt udløber.

- Jeg ved ikke endnu, om Parken skal være min hjemmebane til sommer. Nu er jeg i Esbjerg, vi skal have overstået de sidste kampe, og så tager jeg den derfra. Jeg tror, min agent er i gang med at snakke med FCK, siger Toutouh, der blandt andet blev set af Ariel Jacobs og Carsten V. Jensen på tribunen.

- Nu skal det fejres helt til i morgen. Jeg drikker ikke, men selvfølgelig skal jeg ud med de andre. Måske skal jeg passe på dem. Jeg er muslim, ikke troende, men jeg forsøger at forholde mig til religionen, sagde Toutouh.

Størst betydning havde sejren formentlig for Esbjergs afgående anfører, Nicolai Høgh. Høgh har været vraget de seneste par kampe og rygter om ballade mellem ham og træner Thorup har været fremme.

- Det er ligegyldigt nu. Jeg vil ikke snakke om det i denne glædens stund, sagde Høgh, der kom ind mod slutningen af finalen.

- Jeg blev rørt over den måde, tilskuerne hyldede mig, da jeg kom ind. Jeg har ikke lang tid tilbage i Esbjerg, så det var stort. Det var svært at holde tårerne tilbage. Og da jeg løftede pokalen, var det højdepunktet i mit liv, sagde Høgh, der fik anførerbindet af Hans Henrik Andreasen efter kampen.

- Jeg var rørt i omklædningsrummet og havde svært ved at holde tårerne tilbage. Jeg var rundt og sige til alle spillerne, hvad de har betydet for mig. De vandt for byen og tilskuerne. Vi er så stolte over det her, det er en sejr for hele byen.

 

Dagens Gossip