Polak er Saxo-Tinkoffs Giro-håb

Når årets Giro d' Italia indledes på lørdag i Napoli er det med et Saxo-Tinkoff-mandskab, der går ind til løbet med en målsætning om etapesejre og den samlede stilling. Det danske holds kaptajn bliver den unge polak Rafal Majka.

- Vi starter årets Giro d'Italia med to målsætninger. Vi vil gerne køre efter både et etaperesultat og en solid placering i klassementet, siger holdets sportsdirektør Lars Michaelsen i en pressemeddelelse.

- Vores beskyttede rytter er Rafal. Selv om han stadig er meget ung, tror vi på, at han kan slutte blandt de 10-15 bedste ryttere i klassementet, hvis han har ramt sit topniveau, og han kan også være en bejler til ungdomstrøjen, siger Michaelsen og fortsætter:

- Jeg ved, at Rafal ser meget frem til den sidste hårde uge i løbet, og jeg håber virkelig for ham, at han kan vise sit store potentiale i bjergene, ligesom han gjorde det i Vuelta a Espana sidste år.

I dette års Giro d Italia er syv flade etaper er dedikeret til sprinterne, mens resten af ruten er tilegnet klassementrytterne med hårde, lange bjergetaper samt en lang enkeltstart på 55 kilometer og en bjergenkeltstart på 20 kilometer.

- Udover at beskytte Rafal vil holdet også køre efter en etapesejr, og specielt ryttere som Manuele, Matti, Mads, Karsten og Evgeny skal forsøge at gribe de muligheder, der byder sig, siger Lars Michaelsen.

- Vi ved også, at Daniele kan vinde etaper i Grand Tour-sammenhæng, men hans primære mål i år ligger senere på sæsonen, så det vigtigste for ham er fortsat at opbygge formen og hjælpe Rafal på de flade og vindblæste etaper. Rory og Bruno bliver Rafals nøglehjælpere i bjergene."

Dagens Gossip