Polak fortsat fængslet for smykketyveri mod filmstjerne

En 37-årig polak, der tidligere på måneden stjal en værdiboks med smykker for over fire millioner kroner fra en kinesisk filmstjerne, der boede på et hotel i København, kommer til at tilbringe julen bag tremmer.

Sagens anklager, Michael Bo Hansen, oplyser til Ritzau, at manden har indvilget i at få sin fængsling forlænget i to uger uden at blive stillet for en dommer.

Mens manden sidder fængslet frem til 4. januar, skal politiet afgøre, om sagen mod ham skal køre som en tilståelsessag eller som en domsmandssag.

Afgørende for den beslutning bliver, om anklagemyndigheden vælger at tro på mandens forklaring om, at det var tilfældigt, at det netop var den kinesiske skuespillers værelse, han brød ind i.

Finder politiet, at der ligger en større planlægning bag tyveriet, skal sagen køre som en domsmandssag.

- Indtil videre lægger vi hans forklaring til grund, men vi kigger lige på, om det var så tilfældigt, som han siger, fortæller Michael Bo Hansen til Ritzau.

Ved en tilståelsessag er det ifølge anklageren en dommer, som skal lægge til grund, hvad den anklagede forklarer.

Ved en domsmandssag nægter den tiltalte sig skyldig, og sagen afgøres af en juridisk dommer og to domsmænd.

Filmstjernen Tao Liu, der blandt andet har været med i storfilmen "The Last Concubine" var i Danmark for at medvirke i et salgsfremstød for skoproducenten Ecco, da hun 7. december blev udsat for tyveriet.

Det skete i et værelse på First Hotel Kong Frederik, hvor hun boede under sit besøg. Tyven blev filmet af overvågningskameraer på hotellet, og derfor lykkedes det for politiet at identificere og anholde ham.

Han blev anholdt ved færgelejet i Rødbyhavn på Lolland.

Efter tyveriet skrev Tao Liu ifølge TV2 følgende på det kinesiske sociale medie Weibo:

- Pengeskabet i mit værelse og alt indeni blev simpelthen stjålet. Indeni var der smykker og ure til en værdi af fire millioner (yuan, cirka 4,31 millioner danske kroner, red.) og nogle kontanter. Hele pengeskabet blev stjålet. Dette er forfærdeligt.

Anklager Michael Bo Hansen forudser, at polakken kan forvente en dom på mellem halvandet og to års fængsel.

Smykkernes høje værdi samt det faktum, at hele værdiboksen blev stjålet, anser anklageren for "meget skærpende omstændigheder".

- Man kan sidestille det med et pengeskabstyveri, siger Michael Bo Hansen.

/ritzau/

Dagens Gossip