Polakker får efterbetaling efter lønsnyd

Skrevet af admin

05/03/2014

Dagens topnyheder

En flok polske håndværkere kan nu se frem til at få en god slat penge. Det sker, efter de blev snydt så vandet drev af deres polske arbejdsgivere, byggefirmaet Artifex, skriver Fagbladet 3F.

Samlet snød Artifex sine ansatte for flere millioner kroner. De gik til en timeløn på 55 kroner, mens de arbejdede på at renovere en skole, et alment boligbyggeri og den gamle FL Schmidt-grund i Valby i København.

Men nu har polakkerne fået en million kroner, oplyser Lønmodtagernes Garantifond til fagbladet. Garantifonden er blevet blandet ind i sagen, da ledelsen i det polskejede firma lukkede firmaet og gik konkurs.

- Jeg føler mig snydt. Jeg har arbejdet og leveret en solid og god arbejdsindsats. Men vores chefer har udnyttet mig og mine kolleger, siger den polske murer Andrzej Wlodarczyk.

Fagbladet 3F skriver, at det ikke har været muligt at få en kommentar fra de to direktører i Artifex, Marcin Janczura og Bartek Ostajewski.

Selv om de ansatte nu får en delvis efterbetaling, så slipper de to chefer ikke ud af myndighedernes søgelys.

Da Artifex var et interessentselskab, betyder det, at direktører hæfter personligt for tab i selskabet, skriver fagbladet.

/ritzau/