Polakker i Danmark ønsker at blive

To ud af tre af de polakker, der er bosat i Danmark, har intentioner om at blive i landet permanent. Det viser en undersøgelse blandt 459 polakker foretaget af Fagbladet 3F, Ugebrevet A4 og avisen.dk.

I undersøgelsen svarer de 459 polakker på, hvorvidt de er i Danmark permanent eller midlertidigt. Her svarer 39 procent, at de håber at blive i Danmark, mens 27 procent allerede har slået sig ned med fast bopæl i Danmark.

Kun ni procent svarer, at de bevidst befinder sig midlertidigt i Danmark. 25 procent svarer "ved ikke".

Polen er det land, Danmark oplever den største indvandring fra. Antallet af polske indvandre og deres efterkommere er mere end fordoblet, siden EU i 2004 på én gang optog 10 nye lande, heriblandt Polen.

I dag bor der er ifølge Danmarks Statistik 35.588 polske indvandrere i Danmark.

Undersøgelsen, som Fagbladet 3F, Ugebrevet A4 og avisen.dk har foretaget, viser også, at de polske indvandrere adskiller sig fra for eksempel ikkevestlige indvandrere, fordi polske indvandrere i højere grad bor uden for byerne.

Derfor er de polske indvandrere bedre integreret, mener Ph.d. Stipendiat på Københavns Universitet Jonas Felbo-Kolding.

- Når de bosætter sig tilsvarende danskere, kommer de også til at bo steder, hvor der er ikke er så stor en koncentration af andre polakker, siger han til A4.

- Dermed kommer deres børn også til at gå i daginstitutioner og skoler med etnisk danske børn, hvilket på længere sigt kan være medvirkende til, at de i højere grad bliver integreret i Danmark, siger Felbo-Kolding.

Undersøgelsen viser også, at 61 procent af de polske indvandrere bor i Danmark med deres familier frem for alene eller med kolleger.

/ritzau/

Dagens Gossip