Polen: Fredsforhandlinger fortsætter i Kijev

Skrevet af admin

21/02/2014

Dagens topnyheder

Samtalerne for at finde en løsning på den blodige konflikt i Ukraine fortsætter fredag middag.

Det siger en talsmand for den polske udenrigsminister kort tid efter, at den ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, proklamerede, at en aftale om en løsning på konflikten er nået.

- Forhandlingerne blev afbrudt denne morgen. Det næste møde vil finde sted ved middag lokal tid (klokken 11 dansk tid), siger talsmanden.

Den polske udenrigsminister, Radoslaw Sikorski, deltager sammen med sin franske og tyske kollega i krisesnakken i Kijev.

Den polske premierminister, Donald Tusk, fortæller, at nattens drøftelser har resulteret i et udkast til en løsning på konflikten, men opfordrer samtidig til påpasselighed med at gisne om, at den blodige konflikt nu vil slutte.

- Aftalen er endnu ikke blevet nået. Derimod er et udkast til aftalen klar, siger Tusk til journalister ved det polske parlament.

- At underskrive aftalen vil give et håb om, at det kan udgøre et fundament, men jeg vil være forsigtig med at forudsige enden på konflikten, siger premierministeren.

Efter en relativt stille nat brød volden fredag morgen igen ud mellem demonstranter og politi.

Således åbnede demonstranter ild mod politiet mellem Uafhængighedspladsen og parlamentet i Kijev, oplyser politiet i en udtalelse.

- Deltagere i massedemonstrationerne åbnede ild mod politibetjente og forsøgte at bryde igennem i retning mod parlamentsbygningen, siger politiet, der besvarede angrebet ved at skyde tilbage.

Det er uklart, om nogen blev ramt ved morgenens sammenstød.

/ritzau/AFP