Polen knækker EM-debutant efter stort besvær

12/06/2016

Polen nettede hele 33 gange i EM-kvalifikationen og var således et af de mest målfarlige mandskaber på vejen til slutrunden i Frankrig.

Men søndag aften havde Polen store vanskeligheder med at finde vej til netmaskerne, da Nordirland blev besejret 1-0 i den første kamp i gruppe C.

Den polske angriber Arkadiusz Milik scorede kampens eneste mål kort inde i anden halvleg.

Nordirland har aldrig tidligere været med ved EM, så polakkerne var klare favoritter, og det blev da også spil til et mål i det meste af kampen.

Det var i øvrigt Nordirlands første slutrundekamp i 30 år. Senest var nordirerne med ved VM i Mexico i 1986.

Matchvinderen Milik havde den største chance i første halvleg, men Ajax-angriberen kunne ikke ramme målet, da polakken var løbet helt fri til et åbent skud.

Miliks holdkammerat Bartosz Kapustka viste kort efter, hvordan det skulle gøres, men langskuddet blev akkurat verfet over mål af den nordirske keeper Michael McGovern.

Michal Pazdan forsøgte sig også, da den polske stopper havde sneget sig med frem i feltet på en af utallige polske dødbolde, men han ramte sidenettet.

I anden halvleg havde Milik fået rettet sit polske sigtekorn bedre ind, da han sendte et fladt skud forbi McGovern til 1-0-føring efter 51 minutter.

Jakub Blaszczykowski stod for oplægget til målet, og den velspillende midtbanespiller var også selv tæt på at udbygge føringen lidt senere i anden halvleg.

Robert Lewandowski, som er Polens største stjerne, blev markeret tæt og kom ikke frem til det helt store, selv om han var med i meget af opspillet.

Lewandowski virkede til tider frustreret og slog ud med armene, når der blev gået fysisk til ham.

Og Lewandowski blev også sur på Milik, som skød på mål i en situation, hvor bolden også lå fint til en afslutning fra Bayern München-angriberen.

Polen dominerede generelt opgøret og havde bolden mest, men det må være skuffende, at holdet ikke var i stand til at score flere mål mod et tamt nordirsk mandskab.

Gruppens øvrige hold er Tyskland og Ukraine, og de skal møde hinanden i søndagens sene kamp klokken 21.