Polen kommer stærkt tilbage og slår Rusland ved VM

20/01/2015

Opgøret mellem Polen og Rusland blev jævnbyrdigt og dramatisk, men det var polakkerne, som løb med en 26-25-sejr til slut.

Der var tale om et opgør i Danmarks gruppe D ved håndbold-VM i Qatar.

Resultatet betyder, at Polen nu har fire point, mens russerne er strandet på to point efter tre kampe.

Polen blev tilmed ramt af en skade i starten af kampen. Krzysztof Lijewski nåede kun at udligne til 1-1 for Polen efter tre minutter, inden højrebacken måtte udgå med en knæskade.

Det er en alvorlig svækkelse for det polske mandskab, hvis Lijewski er ude i længere tid - eksempelvis når Danmark møder Polen i den sidste gruppekamp på lørdag.

Polen måtte rokere lidt rundt efter Lijewskis skade, og det gav lidt uro i kæderne, hvilket Rusland udnytte til at bringe sig foran med 5-1.

Rusland var dog ikke i stand til at holde føringen, da først Polen havde fundet sig selv i angrebet igen. Polakkerne fik skabt kontakt igen allerede ved stillingen 6-6.

Lijewski var dog ikke mere skadet, end at nøglespilleren var i stand til at komme ind og udligne til 12-12 på straffekast i slutsekunderne af første halvleg. Men så listede han også straks ud på bænken igen.

Russerne nåede dog akkurat at bringe sig foran med 13-12 inden pausen.

Ruslands keeper Vadim Bogdanov stod fremragende, og polakkerne havde store problemer med at passere ham i hele kampen. Derfor lignede det længe en russisk sejr, men sådan skulle det ikke gå.

I den anden ende havde Polen held med en udskiftning på målmandsposten, hvor Slawomir Szmal kom på banen og havde et par vigtige redninger i slutfasen.

Det betød, at Rusland ikke kunne holde fast i en føring på 24-21 med ni minutter tilbage af kampen. I stedet snuppede polakkerne to meget vigtige point i Danmarks gruppe.

Der blev spillet en kamp mere i Danmarks gruppe, da Argentina mødte Saudi-Arabien. Her vandt argentinerne 32-20, og sydamerikanerne har nu tre point i gruppen.

I gruppe C forsvarede Sverige førstepladsen med en sikker 27-19-sejr over bundproppen Algeriet. I samme gruppe var Frankrig bagud 12-14 ved pausen mod Island, men fik 26-26.

Frankrig er på andenpladsen med fem point, mens Sverige topper med seks point.